Top Panel

Спортни инициативи на ОИЦ в района

СОУ “С. Савов” Пирдоп

Спортни инициативи на ОИЦ в района 

От 14 до 16 октомври на футболното игрище при стадиона в Пирдоп се проведе футболен турнир за момичета и момчета. Той бе организиран от СОУ „С. Савов” и бе част от инициативата на ОИЦ - София „Да спортуваме заедно”. В турнира взеха участие отбори от VIII до XII клас.

При момичета победител в турнира стана отборът от IX б клас. На второ място се класира отборът на X б клас, а на трето място - девойките от XII а клас. Поради лошите метерологични условия турнирът по футбол за момчета бе отложен за 21 октомври.

Отборите събраха определен брой точки от това състезание, което е част от голям турнир, провеждащ се в СОУ „С. Савов”. Предстоят турнири по хандбал, баскетбол и волейбол. След тяхното приключване двата отбора, при момичетата и момчетата, събрали най-много точки от всички надпревари ще бъдат крайните победители и ще вдигнат купата на турнира за момичета.

 

 СОУ “Св. Паисий Хилендарски” Златица

Спортни инициативи на ОИЦ в района

На 15 октомври на спортната площадка на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” - Златица, се проведе футболен турнир под мотото „Да спортуваме заедно”, в подкрепа на Кохезионната политика на България. Инициативата е на Областния информационен център за Европейски проекти, в партньорство с Община Златица, а с организацията и провеждането се зае Интеракт клуб Златица.
Всички отбори играха с настроение и желание за победа. Принос за честната игра имаха и футболните съдии - също ученици. За доброто настроение на публиката и участниците бе осигурена музика, а коментатор на отделните срещи между отборите беше Николай Серафимов - учител по физическо възпитание и спорт. Публиката неуморно подкрепяше своите фаворити. Двубоите бяха оспорвани. Победители на турнира станаха отборите на V a клас, VI б клас и VIII a клас. Наградите бяха осигурени от ОИЦ - купа и медали за победителите, грамоти и предметни награди за всички участници.
Децата и младежите бяха много впечатлени от събитието, а интеракторите от своя страна обещаха, че ще се постараят да организират повече такива празници.

Виктория Крънева - ХІ а клас

ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Антон

Спортни инициативи на ОИЦ в района

На 14 октомври в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Антон, се проведе спортен празник, част от инициативата на ОИЦ - София „Да спортуваме заедно”. Гости на празника бяха кметът на община Антон Цонка Гешева, както и много родители. 

Състезанията бяха открити от Цонка Гешева, която приветства състезателите и им пожела успех.

Учениците се състезаваха в няколко състезателни дисциплини. В щафетните игри участие взеха ученици от І до VІІ клас. Имаше състезания по народна топка, федербал, майсторско управление на велосипед, въртене на обръч, скачане на въже. За по-малките имаше и състезание по домино.

Спортният празник бе организиран от учителите по физкултура в училището, а всички останали преподаватели изпълняваха ролята на съдии при отделните състезателни игри.

За активното си участие в спортния празник, класовете получиха подаръци - футболни и волейболни топки, тефтери, медали и купи. Наградите бяха осигурени от ОИЦ - София.

 

FG_AUTHORS: Камбана

Повече ...

Последни новини от в-к Камбана

Кой е тук сега

We have 59 guests and no members online

Нови потребители

  • tubepornvidtop1
  • ytizyq
  • izokakij
  • bndvict
  • martina

Статистики

  • Visitors : 6
  • Articles : 6050
  • Web Links : 2
  • Articles View Hits : 1544059

Търсене