Top Panel

През 2014 г.: Хасково с обновена спортна зала и лъчетерапевтичен комплекс

PDFПечатЕ-поща

Автор: Сия Стоянова Сряда, 12 Февруари 2014г. 07:00ч. , Автор: Сия Стоянова

През 2014 г.: Хасково с обновена спортна зала и лъчетерапевтичен комплекс350 900 лв. дава държавата за ремонт на селски пътища
Със 155 200 лв. повече ще е целевата субсидия от държавния бюджет за Хасковска община т.г. Тя ще е в размер на 944 800 лв. 350 900 лв. са предвидените средства за изграждане и ремонти на общински пътища. Ще бъдат обновени Хасково - Конуш - Войводово - Орлово - Мандра, както и Конуш - Козлец - Мандра - Големанци.
В строителната програма на общината са включени още подмяна на част от водопровода на ул. "Св. св. Кирил и Методий", както и реконструкция на този по съседната ул. "Липа". Това ще позволи да бъдат асфалтирани двете улици, които са в много лошо състояние. За тази година е предвиден и ремонтът на моста над Олу дере в с. Динево, който ще струва 148 295 лева, както и възстановяване на подпорна стена на детската градина "Звънче".
 В строителната програма са включени и обекти, за които се търси външно финансиране. Сред тях са благоустрояване на улици в кв. "Каменни" и "Хисаря", модернизация на тролейбусния транспорт и разширяване на линията. Заложени са и други обекти.През 2014 г.: Хасково с обновена спортна зала и лъчетерапевтичен комплекс
През т.г. най-сетне ще бъде ремонтирана зала "Спартак", за която общината от години търси финансиране. Преди дни стана ясно, че проектът ще се реализира с пари от националната програма "Региони".
Ново в тазгодишния бюджет, според промените в закона, е възможността реализираните в края на годината икономии от делегираните дейности да се ползват за финансиране на капиталови разходи. Временно свободните средства по бюджета може да се ползват за текущо финансиране на други разходи и плащания.
Тази година общината изпълнява няколко проекта по оперативните програми. Сред тях са новото депо за отпадъци, развитие на регионален туристически продукт, реконструкция на публични пространства за по-зелена среда и др. Съвсем скоро ще бъде открит модерен лъчетерапевтичен комплекс по онкология, който струва 6.4 млн. лв.  

Бюджетът на общината е 52 307 863 лв. Очакваните приходи от местните данъци са 7 788 000 лв., което ще е  по-малко от постъпленията  за миналата година. Приходите от общински такси ще са в размер на 9 702 000 лв., от които 6 500 000 лв. са от такса смет.  Финансовата рамка на общината ще бъде гласувана на извънредна сесия в петък.

FG_AUTHORS: в-к Хасковска Марица

Повече ...

Кой е тук сега

We have 81 guests and no members online

Нови потребители

  • tubepornvidtop1
  • ytizyq
  • izokakij
  • bndvict
  • martina

Статистики

  • Visitors : 6
  • Articles : 6050
  • Web Links : 2
  • Articles View Hits : 1544109

Търсене