Top Panel

35 ретро автомобила на паркинг в Минерални бани

PDFПечатЕ-поща

Последна промяна от Неделя, 28 Август 2016г. 13:59ч. Автор: "Хасковска Марица" Понеделник, 29 Август 2016г. 07:00ч. , Автор: "Хасковска Марица"

35 ретро автомобила на паркинг в Минерални баниГости и жители на курорта  два дни се забавляваха с концерти, изложби и конкурси
Рекорден брой от 35 ретро автомобила от различни марки и модели изпълниха паркинга пред общината в Минерални бани в събота. Парадът бе част от програмата за Празника на минералната вода, здравето и красотата. Погледите привличаха две истински красавици – лъснат до блясък Мерцедес от времето на Райха, модел 1939-а, и Берлие, модел 1928 година. И двете коли са от Варна и са лауреати на множество награди в различни ретро изложения. Мерцедесът е на Радул Иванов, а Берлието на известния колекционер Николай Колев. До тях бе паркиран джип “Тойота Евър” от 1996 година, собственост на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Той също бе на изложението. Там имаше още  коли от марките Ситроен, Мерцедес, Фиат и Фолксваген, Мустанг, Шевролет и спортен понтиак. Не липсваха  жигули, шкода и москвичи от времето на Студената война. Изложени бяха и два мотоциклета от соца - класическото Балканче и – МЗ.35 ретро автомобила на паркинг в Минерални бани
Повреда в автоматичната скоростна кутия попречи на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, който също притежава ретро автомобил, да участва в парада. “Обещавам догодина отново да има ретро парад и ще участвам, каза Искендер, който се снима до колите.  
Празничната програма бе наситена със събития и всеки посетител намери своето забавление.  Хасковски мажоретки предизвикаха истинско възхищение и обраха аплодисментите на публика и минувачи по време на тържественото им дефиле в петък вечер.
Жителите и гостите на курорта слушаха виртуозните изпълнения на участниците в Третия конкурс “Фолклор от извора”, който се проведе две поредни вечери . Впечатлиха костюмите на ансамбъл “Пирин” от  Благоевград. Веднага след края на концерта в петък празнична заря превърна небето в огнена феерия.
Изложба на картини от международния пленер по живопис “Топлата вода“ привлече любители на това изкуство в курорта. Млади таланти рисуваха на асфалт през деня.
Вечерната програма продължи с концерт с участието на  Маргарита Хранова, Димитър Туджаров-Шкумбата, народен оркестър “Топлика“ с ръководител Атанас Бойчев и солистки Росица Делева и Тинка Сотирова. Гост изпълнител на концерта бе Надя Казакова.

Добави коментар

FG_AUTHORS: в-к Хасковска Марица

Повече ...

Кой е тук сега

We have 55 guests and no members online

Нови потребители

  • tubepornvidtop1
  • ytizyq
  • izokakij
  • bndvict
  • martina

Статистики

  • Visitors : 6
  • Articles : 6050
  • Web Links : 2
  • Articles View Hits : 1544054

Търсене